Beeldcoaching met je team

Professionalisering vanaf de basis: eerst goed leren kijken naar onderwijs, dan praten

Niet praten over onderwijs, maar eerst heel goed leren kijken!

Ontdek de kracht van teamontwikkeling met opnames in jouw school! Bij deze vernieuwende aanpak staat de kern van het onderwijs centraal: de leerlingen, de leerkrachten en het team. De beeldcoaching biedt een leerzame en verbindende ervaring, waarbij collega’s samen naar opnames kijken en duurzaam werken aan professionele groei. Hoe werkt het?

Hoe concreter hoe beter!

Dat is mijn motto na bijna 45 jaar onderwijservaring. Wat praten we toch veel over containerbegrippen. Maar wat doen we daadwerkelijk in ons lokaal, in onze groep? Wat doen we in onze relatie met leerlingen, hoe zorgen we dat leerlingen zich verbonden voelen, kunnen leren en hoe organiseren we dat? Hoe ziet dat eruit? En in hoeverre strookt die werkelijkheid met je idealen?
Met beeldcoaching kijken we naar mooie beelden waarop de onderwijsbehoeftes van leerlingen zichtbaar zijn en de interactie, didactiek en klassenmanagement van de leraar zichtbaar en bespreekbaar is.

Beeldcoaching plant – door goed naar leerlingen en jezelf te kijken – een zaadje voor eigen ontwikkeling. In gesprek gaan met je collega’s – soms ook de leerlingen – over wie je bent als leraar, wat je kunt en graag zou willen, over verwachtingen en idealen.  Bij beeldcoaching gaat het om vertrouwen in leerlingen en jezelf. Het gaat om kleine stapjes die grote resultaten kunnen bieden. Het gaat om rust en ruimte: beelden herhaald bekijken, en nog eens kijken, om goed te kunnen zien wat er daadwerkelijk gebeurt tussen jou en je leerlingen. Het gaat dus om genieten van onderwijs én bouwen aan goed onderwijs, samen met je teamgenoten.

Wat levert het jou school dus op?

🚀 Betere en enthousiastere leraren.
🚀 Ontwikkeling van communicatieve vaardigheden.
🚀 Verrijking van feedbackprocessen, reflectie en oplossingsgerichte gespreksvoering.
🚀 Input voor de ontwikkeling van een professionele leergemeenschap.

Meer weten over hoe Beeldcoaching met je team eruit kan ziet? Neem dan gerust contact met mij op.
Lees mijn boek ‘Beeldbegeleiding in het onderwijs’ Uitgeverij Pica

Marijke

beeldcoaching

samen beeldmateriaal bekijken

0646530211

Nieuwsgierig naar mijn visie op beeldbegeleiding?

Lees dan het artikel over Krachtgericht coachen met beeldopnamen dat ik samen met Astrid Pragt schreef, of neem contact met me op!

Deel dit artikel!