‘De leraar in beeld’

‘De leraar in beeld’  Boek beeldcoachingis een handboek over beeldbegeleiding (beeldcoaching) in het onderwijs.
Tegenwoordig is het verkrijgen van waardevol beeldmateriaal redelijk eenvoudig. Dit gemak opent een wereld van nieuwe mogelijkheden voor iedereen die werkzaam is in het onderwijs. In ‘De leraar in beeld‘ beschrijf ik de meest effectieve methoden om beeldcoaching toe te passen in de dagelijkse onderwijspraktijk. In januari 2023 is de derde druk verschenen.

Waarom een handboek voor het werken met opnames?

‘Een beeld zegt meer dan 1000 woorden’, hoor je vaak. Maar ‘in beelden kun je ook verdwalen’. Dit boek is een belangrijk hulpmiddel voor coaches bij het begeleiden van leraren met opnames. Leraren worden zich bewust van het effect van hun interactie, didactiek en klassenmanagement op leerlingen en leren ‘op het juiste moment het goede te doen’. Door beeldmateriaal vanuit verschillende perspectieven goed te bekijken, ontdekken leraren ‘wat hun kwaliteiten zijn’ en  ‘wie ze (willen) zijn als leraar’.  De kijkwijzers bij het boek ondersteunen je bij de begeleiding.

Uit de recensies

  • ‘inspirerende bijdrage op het gebied van beeldbegeleiding’ (Korthagen)
  • ‘vrijwel alle aspecten van beeldbegeleiding komen aan bod’ (Biblion)
  • ‘geeft praktische handvatten en is richtinggevend aan het professioneel handelen van de begeleider’. (Beter Begeleiden)
  • ‘het theoretisch kader is verhelderend en nodigt uit tot reflectie in mijn wijze tot begeleiden’ (Beter Begeleiden)
  • ‘Zeker een aanrader en verplicht te stellen voor lerarenopleiding’ (Beter Begeleiden)

Voor wie?

Dit boek is in eerste instantie gericht op begeleiders van leraren, maar kan ook andere professionals – onder wie (aankomende) leraren – ondersteunen bij:

  • intervisie en collegiale consultatie
  • teamontwikkeling met opnames
  • zelfreflectie door (aankomende) leraren
  • het begeleiden van leerlingen.

Meer weten?

Bestel het boek bij uitgeverij PICA.
of meld je aan voor een training over ‘De leraar in beeld’, waarin we met eigen beeldmateriaal aan de slag gaan.
Marijke Bouwhuis
Telefoon 0646530211
mobouwhuis@gmail.com

Bij de derde druk

Met de derde druk is het handboek weer geüpdate met de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van beeldbegeleiding/beeldcoaching. Het biedt concrete voorbeelden die leraren kunnen gebruiken om hun eigen gedrag en vaardigheden te analyseren en verbeteren. Dit handboek is onmisbaar voor leraren die willen groeien in hun beroep en hun leerlingen een betere onderwijservaring willen bieden. Het is ook geschikt voor opleiders en coaches die willen werken aan de ontwikkeling van leraren. Kortom, de derde druk van De leraar in beeld is een waardevolle investering voor iedereen die betrokken is bij het onderwijs.

Boek Beeldcoaching

‘De leraar in beeld’

‘De leraar in beeld’ is een handboek over beeldbegeleiding (beeldcoaching) in het onderwijs.
In ‘De leraar in beeld‘ beschrijf ik de meest effectieve methoden om beeldcoaching toe te passen in de dagelijkse onderwijspraktijk.

Bestel het boek bij uitgeverij PICA, of meld je aan voor een training beeldcoaching.