Beeldcoaching is een zaak van het hele team

Eén klasbezoek aan een klas van je collega kan je al zoveel inspiratie geven. Maar soms is een klasbezoek wat lastiger te organiseren. Wat zou het leuk zijn als je dan een opname hebt van een les en die eens rustig kunt bekijken. Alleen of samen met je collega of in het team. Zo simpel! 

Alle leraren zouden dan heel gericht aan hun eigen ontwikkeling kunnen werken.  Ook zou er kunnen worden nagedacht over gezamenlijke doelen die passen bij de visie van de school. Wat willen de leraren bereiken met hun leerlingen en hoe kunnen opnames dit proces ondersteunen?

Als beeldcoach kan ik jullie hierbij ondersteunen. Door leraren samen te laten werken, in gesprek te laten gaan over onderwijs en samen beelden gericht te bespreken. En na een tijdje heb je mij niet meer nodig en is het leren van en met elkaar een gewoonte geworden. Kijk eens bij mijn aanbod. 

En het mooiste zou dan zijn als je dan ook de leerlingen mee laat doen met dit proces. Zo worden de leerlingen betrokken bij hun eigen onderwijs. Doelen voor de klas kunnen worden bedacht en met opnames wordt de ontwikkeling van de groep in beeld gebracht en besproken. Samenwerken aan goed onderwijs!

En nog mooier zou zijn als ook de leerlingen zouden kunnen meedoen met dit proces. Niet alleen kijken de leraren naar de beelden, maar ook de leerlingen worden betrokken bij hun onderwijs.

Ik help je graag verder,  Marijke

 

 

Nieuwsgierig naar mijn visie op beeldbegeleiding?

Lees dan het artikel over Krachtgericht coachen met beeldopnamen dat ik samen met Astrid Pragt schreef, of neem contact met me op!

Deel dit artikel!