Traject beeldcoaching: ‘concrete handvatten en inzichten’

Als opleidingsdocent vertel ik de studenten altijd dat je in het beroep leerkracht nooit uitgeleerd bent, dat je je altijd blijft ontwikkelen. Zelf ben ik ook aan het worstelen met persoonlijke leerdoelen. Teach as you preach. Intervisie leverde me voor een aantal punten niet zo veel op. Ik kon onvoldoende de vinger leggen op hoe ik in mijn lessen de betrokkenheid van de studenten kan vergroten en mijn interactie met de studenten kan verbeteren. Marijke is een paar keer bij me komen filmen. De gesprekken gaven mij veel aanknopingspunten. Concrete handvatten en inzichten hoe ik op concreet niveau met kleine ‘eenvoudige’ veranderingen een grote verbeterslag in

mijn onderwijs kan gaan maken. Ik schrijf eenvoudig omdat door de aanpak van Marijke je inziet dat het ook eenvoudig is, Marijke sluit aan op wat je al doet en op je persoonlijke doelen. Ze kijkt scherp en weet je kundig te sturen in het gesprek nav de opnames. Zo danig dat je nieuwe inzichten en nieuwe mogelijkheden gaat zien, die je meteen wilt gaan uitproberen.”

Nieuwsgierig naar mijn visie op beeldbegeleiding?

Lees dan het artikel over Krachtgericht coachen met beeldopnamen dat ik samen met Astrid Pragt schreef, of neem contact met me op!

Meer informatie over Beeldcoaching

Boek beeldcoaching, de leraar in beeld. Handboek beeldbegeleiding in het onderwijs.

Boek beeldcoaching

‘De leraar in beeld’  is een handboek over beeldbegeleiding (beeldcoaching) in het onderwijs.

Training beeldcoaching, met Marijke Bouwhuis

Training beeldcoaching

Ik verzorg trainingen beeldcoaching om leraren en begeleiders in het onderwijs te leren opnames te gebruiken bij het coachen van leraren of leerlingen.

Boek beeldcoaching, de leraar in beeld. Handboek beeldbegeleiding in het onderwijs.

Begeleiding beeldcoaching

Wil je meer inzicht in je handelen als leraar?

Dan is beeldcoaching iets voor jou!