‘Dynamische training beeldcoaching’

Ik ben erg tevreden over de opleiding Beeldcoaching. Het was een dynamische training waarin ik vooral veel geleerd heb van het kijken naar elkaars beelden gecombineerd met theorie. Marijke geeft veel feedback op een relaxte manier: ik had niet het gevoel dat ik kon falen. Ze schept vertrouwen in jezelf.

Ik heb van de training Beeldcoaching meer geleerd dan ik hoopte te leren. Vooral het steeds blijven kijken naar het positieve heeft ervoor gezorgd dat ik diepere gesprekken met (aanstaande) leraren voer door de veilige sfeer die gecreëerd wordt.

Als schoolopleider gebruik ik de beeldcoaching op verschillende manieren. Ik maak opnames van stagiaires om hen te begeleiden bij hun ontwikkeling. Daarnaast heb ik opnames gemaakt van de gesprekken tussen stagiaires en hun mentoren. Door het met de mentor bekijken van de opnames werden de mentoren zich weer bewust wat het effect van hun vragen en hun houding op studenten is. Ten slotte begeleid ik nu ook collega’s met een hulpvraag met beeldcoaching.

Ik kan er dus echt veel mee!

Nieuwsgierig naar mijn visie op beeldbegeleiding?

Lees dan het artikel over Krachtgericht coachen met beeldopnamen dat ik samen met Astrid Pragt schreef, of neem contact met me op!

Meer informatie over Beeldcoaching

Boek beeldcoaching, de leraar in beeld. Handboek beeldbegeleiding in het onderwijs.

Boek beeldcoaching

‘De leraar in beeld’  is een handboek over beeldbegeleiding (beeldcoaching) in het onderwijs.

Training beeldcoaching, met Marijke Bouwhuis

Training beeldcoaching

Ik verzorg trainingen beeldcoaching om leraren en begeleiders in het onderwijs te leren opnames te gebruiken bij het coachen van leraren of leerlingen.

Boek beeldcoaching, de leraar in beeld. Handboek beeldbegeleiding in het onderwijs.

Begeleiding beeldcoaching

Wil je meer inzicht in je handelen als leraar?

Dan is beeldcoaching iets voor jou!